søndag 7. september 2008

Krydderurter


(Foto: Bjørg Sookermany)
Krydderurter kan brukes til mat eller medisin. Det er blitt brukt siden tidenes morgen. Før ble de brukt mest til madisin, mens nå blir de brukt mest til mat. De vanligste i landet er kruspersille, gressløk og dill. For å kjenne igjen alle de forskjellige plantene kan man ta et blad fra planten og gni det mellom fingrene. Deretter lukter du på dem. De fleste urtene selges ferske i potter som krydder.

Krydderurter har ofte som oppgave å gi maten karakter og personlighet. Fordi noen urter mister smaken under koking, bør de tilsettes like før servering.

Krydderurter inneholder vitaminer og mineraler. Det hevdes at krydderurter stimulerer fordøyelsen.

Krydderurter skal ikke være slappe, tørre og gule, men hele, saftige, sterkduftene og friske i fargen.

Krydderurter på rot har bedre holdbarhet enn avskåret

Varianter av produktet:
Brønnkarse, Basilikum, Kjørvel
Koriander, Dill, Estragon
Gressløk, Persille, Merian
Mynte, Oregano, Rosmarin
Salvie, Sitronmelisse, Engsyre, Syre
Timian, Karse, Isop
Løpstikke, Lavendel, Sitrontimian
Sitronverbena

Kilder ::: Frukt.no Google.com

1 kommentar:

Anastácio Soberbo sa...

Hei, I Love bloggen.
Beklager ikke skrive mer, men min norsk er dårlig.
En klem fra Portugal