fredag 5. september 2008

Grønn og Hvit Asparges


Asparges dyrkes i dag i Norge, Amerika og flere land i Europa. Det er en gammel kulturplante som er skjent fra romertiden. Asparges finnes i både lilla, hvit og grønn.

Asparges kan brukes som forrett eller hovedrett. Det egner seg også som tilbehør til stekt og røkt kjøtt og fiskeretter. Før koking, kuttes den nederste delen av stilken av. Hvis du binder dem sammen i bunter, er det større sjanse for at dem holder seg hele.

Asparges er meget kalorifattig og virker vanndrivende. Inneholde a- og c-vitaminer, kalsium, jern og fosfor.

Asparges skal være rette og faste. Stilken; saftfull, frisk og sprø. Toppene; tette og hele. Hvit asparges kan ha litt lys, lilla farge

Lagringstemperaturen er 2-4°C. Den må beskyttes mot direkte lys og lufttrekk. Den hvite aspargesen mister den sprø konsistensen hvis den blir fuktig. I disken skal ikke den hvite dusjes, men den grønne trenger fuktighet.



Grønn asparges har en mild og fin smak. Den er ikke tildekket og vokser over jorda i sollys.

Hvit asparges blir høstet når spissen kommer til overflaten. Den blir dyrket beskyttet og dekket av gjord.

Kilder ::: Frukt.no Google.com





Ingen kommentarer: