fredag 19. september 2008

Logg, Baker og Konditor

17.09.08

Jeg laget skoleboller og eplekake.
Først laget jeg skolebolle-deig og satte den til heving. Når den var ferdig å heve seg, målte vi opp sånn at hver bolle ble 100 gram. Etter det puttet vi konditorkrem i midten og satte dem til etterheving. Imens laget Hege Mari eplekakerøre og jeg skrelte epler og la dem i en skål med vann. Da eplekaka var klar, satte jeg den og skolebollene i ovnen.

18.09.08

Jeg laget skillingsbolle-deig og satte den til heving. Mens den hevet seg laget jeg enda en eplekake. Da skillingsbolle-deigen var ferdig hevet kjevlet Live ut deigen og tok på kanel og sukker. så rullet hun den sammen og skjærte den opp mens jeg skrelte epler til eplekaka. Hun satte skillingsbollene til etterheving og jeg satte eplekaken min til steking.

Ingen kommentarer: