
Kålrot kan brukes i mange forskjellige retter. Før den brukes må den skrelles og skjæres opp i terninger eller skiver. Den kan brukes som tilbehør til fisk og kjøtt. Den kan også moses og brukes som kålrabistappe. Og brukes som snack til dip.
Kålrot har høyt næringsinnhold og er rik på C-vitaminer. Vitaminene holder seg godt utover vinteren. Kålrot er mager og kan spises som mellommåltid.
Kålrot skal ha en fast konsistens og kjennes tung. Den skal være fri for jord og smuss. Har kålroten sprekker eller ytre skader kan dette forårsake mugg eller bakterieangrep. Blader skal ikke følge med.
Lagringstemperaturen er 0-2°C. Det vil øke holbarheten og minske vekttapet ved å filme kålriten i plast. Det er lurt å ha lagringstemperaturen så langt ned mot null som mulig og med høy luftfuktighet.
Kilder ::: Frukt.no Google.com
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar