Paprika kan brukes til wok, stuinger, suppe og gryteretter. Den er også god å ha på ost og i salater. Man kan fylle den med kjøttdeig, løk og ris, og steke eller gratinere den. Paprika er best å spise rå for å få i seg alle vitaminene.
Paprika inneholder A- og C-vitaminer. Den røde paprikaen inneholder tre ganger så mye C-vitaminer som appelsin, mens den grønne inneholder dobbelt så mye.

Paprika skal være blank og pen. Skal ikke ha sprekker eller flekker. Fruktkjøttet skal ha en sterk farge og være fast og fint. skallet skal være sprøtt, tykt og saftig.
Lagringstemperaturen er 8-10°C. Paprika oppbevares best i plast. I riktig temperatur og luftfuktighet, kan en paprika vare en uke eller mer. Man må passe på å beskytte mot etylengass og sterk lufttrekk.
Lagringstemperaturen er 8-10°C. Paprika oppbevares best i plast. I riktig temperatur og luftfuktighet, kan en paprika vare en uke eller mer. Man må passe på å beskytte mot etylengass og sterk lufttrekk.
Kilder ::: Frukt.no Google.com
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar