mandag 8. september 2008

Paprika

Paprika kommer fra Sør- og Mellom-Amerika. Den dyrkes nå også i Europa. Paprika er en fellesbetegnelse for capsicum-artene. Paprika vokser året rundt. Når de er umodne er all paprika grønn, men etterhvert som de modnes blir noen rød, gul, hvit, orange eller mørk fiolett, mens andre forblir grønne. De grønne har en mer besk smak og er litt billigere ettersom de andre tar lengre tid å dyrke. Men rød paprika er mest vanlig.

Paprika kan brukes til wok, stuinger, suppe og gryteretter. Den er også god å ha på ost og i salater. Man kan fylle den med kjøttdeig, løk og ris, og steke eller gratinere den. Paprika er best å spise rå for å få i seg alle vitaminene.

Paprika inneholder A- og C-vitaminer. Den røde paprikaen inneholder tre ganger så mye C-vitaminer som appelsin, mens den grønne inneholder dobbelt så mye.

Paprika skal være blank og pen. Skal ikke ha sprekker eller flekker. Fruktkjøttet skal ha en sterk farge og være fast og fint. skallet skal være sprøtt, tykt og saftig.

Lagringstemperaturen er 8-10°C. Paprika oppbevares best i plast. I riktig temperatur og luftfuktighet, kan en paprika vare en uke eller mer. Man må passe på å beskytte mot etylengass og sterk lufttrekk.
Kilder ::: Frukt.no Google.com

Ingen kommentarer: